Kunstschilder Eveline Boonstra

De onweerstaanbare drang om te schilderen, je zou kunnen zeggen dat het mijn drijfveer is. Schilderen en tekenen doe ik al mijn hele leven, al vanaf mijn kindertijd. Ik ben mezelf ook altijd blijven ontwikkelen sindsdien. Cursussen, workshops en masterclasses heb ik gevolgd. In mijn atelier voel ik me als een vis in het water. Dit is de plek waar ik me kan uitleven. Soms duurt het even voordat ik in een flow kom. Soms frustrerend en soms zo intensief dat je haast vergeet te ademen, dat de tijd helemaal niet meer bestaat en je vergeet te eten en te drinken. Een ongekende sensatie. Dat komt voort uit mijn passie om iets op het doek te zetten, om te laten zien wat ik ervaar als schoonheid.

Schilderen opent je ogen voor de schoonheid van licht, kleur, harmonie en contrasten. Het is een intensieve manier van kijken. Ik haal inspiratie uit de natuur, het landschap, de zee (Ameland, mijn geliefde eiland), maar ook uit mijn geloof en muziek en mijn interesse in mensen en karakters.

Ik schilder vaak ook samen met anderen. In mijn atelier aan huis of buiten ‘en plein air”.  (zijn ook wat foto’s van) Het is fijn om met anderen te kunnen sparren over kunst, je werk en op die manier ook verder te komen.

Verschillende materialen gebruik ik: olieverf, aquarel, acryl, pastel. Ik houd van afwisseling en grenzen verleggen.

Ik blijf mezelf ontwikkelen en houd met niet aan één onderwerp, techniek of stijl. Daardoor werk ik de ene keer realistisch, dan weer meer impressionistisch wat ik weer afwissel met abstract. Dat houd het voor mij afwisselend en uitdagend.

Regelmatig exposeer ik mijn werk in verschillende verbanden. Solo exposities, (zie rubriek exposities), groepsexposities en exposities naar aanleiding van een thema, zoals de expositie van bijvoorbeeld het ‘platform kunst en kerk’ in de Sint Joriskerk te Amersfoort.

Het schilderij van Willem Alexander is na een uitgebreide selectieprocedure aangekocht door de gemeente Huizen en is permanent te zien in de raadszaal van het gemeentehuis.

Galerie November op Ameland exposeert regelmatig werk van mij dat te maken heeft met mijn liefde voor dit waddeneiland.

Heeft u interesse in één van mijn werken? Of wilt u een keertje in mijn atelier komen kijken? U bent van harte welkom. Neem dan gerust contact op.